Persatuan Foochow Sibu (1900-1999) : Hubungannya Dengan Pembangunan Ekonomi Sibu [DS597.367.C55 W872 2008 f rb] - Wong, Doh Gee (2008)

(untitled)
Kajian ini mengkaji tentang perkembangan persatuan-persatuan Foochow di Sarawak, khasnya Persatuan Foochow Sibu dari tahun 1900 hingga tahun 1999. Kajian ini juga membuktikan wujudnya hubungan Persatuan Foochow Sibu dengan perkembangan ekonomi Sibu.