Deformation Characteristics Of Malaysian Fired Clay-Bricks For Masonry Structures - Abu Bakar, Assoc. Prof. Dr. Badorul Hisham (Universiti Sains Malaysia, 2008)
Penyelidikan ini melibatkan kajian berkaitan kekuatan mampatan bagi struktur dinding bata yang merupakan faktor penting yang mempengaruhi struktur dinding bata terutamanya untuk strulilur dinding yang menangggullg beban.