Pendekatan Da'wah Al-Irsyad Al-Nafsiyy Menurut Al-Ghazali : Satu Kajian Di Pusat Kaunseling Majlis Agama Islam Negeri Sembilan [BP190.5.C8 S161 2008 f rb]. - Hanin Hamjah, Salasiah (2008)
Kaunseling dapat memainkan peranan sebagai salah satu pendekatan bagi membendung gejala sosial dalam masyarakat.