Olahan Larut Lesapan Semi-Aerobik Menggunakan Penjerap Komposit Berasaskan Bahan Mineral Dan Organik [TD795.7. A994 2008 f rb]. - Abdul Halim, Azhar (2008)

(untitled)
Tapak Pelupusan Pulau Burung adalah tapak pelupusan stabil yang menghasilkan larut lesapan matang yang dicirikan oleh kehadiran bahan-bahan organik tegar dengan kandungan nitrogen berammonia yang tinggi.