Morphological Characteristics, Distribution, And Mycotoxin Profiles Of Fusarium Species From Soils In Peninsular Malaysia [QK625.T8 I98 2008 f rb]. - Mohamed Nor, Nik Mohd Izham (2008)
Fusarium merupakan salah satu genus kulat yang paling dikenali dan penting kerana kepelbagaian, kosmopolitan, dan keupayaannya sebagai penyebab kepada sebilangan penyakit yang parah terhadap tumbuhan, manusia, haiwan, dan juga mikotoksikosis.