Molecular analysis of survival motor neuron (SMN) and neuronal apoptosis inhibitory protein (NAIP) genes in spinal muscular atrophy (SMA) patients in Malaysia [RJ482.A83 W333 2008 f rb]. - Mohd Shamshudin, Wati @ Hayati (2007)
Spinal Muscular Atrophy (SMA) adalah sejenis penyakit kelemahan saraf otot yang akhirnya menyebabkan kemerosotan otot. Penyakit ini disebabkan oleh mutasi pada gen Survival Motor Neuron 1 (SMN1).