UPM hasilkan Milagro Matado kawal serangga perosak di kawasan pertanian - Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2023)
SERDANG, 22 Dis – Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan racun serangga perosak tanaman secara organik yang dikenali sebagai Milagro Matado sebagai bahan alternatif penggunaan racun perosak kimia di kawasan pertanian.