Shukry pilih perniagaan emas ingin didik ilmu kewangan buat pelajar - Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 26 Nov - “Orang kaya sahaja yang boleh menyimpan emas”. Begitulah stigma yang sering dilemparkan oleh masyarakat. Bagaimanapun, Ahmad Shukry Yahya graduan Bacelor Sains Pertanian UPM mengubah persepsi tersebut dalam kalangan pelajar universiti ketika beliau mula menceburi menjadi peniaga emas pada 2019.