Bidang pertanian UPM penting, jamin sekuriti makanan negara - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
Apabila disebut sahaja pertanian, stigma terhadap bidang itu masih mendapat presepsi masyarakat yang melabelkan ‘tiada masa depan’ walaupun hakikatnya sektor pertanian kepada negara adalah penting dalam sumbangan kepada pendapatan negara.