NGO sumbang tenaga SDG, realisasikan kesejahteraan hidup bersama 2030 - Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 17 Nov - Matlamat Pembangunan Lestari (SDG) memberi penekanan serta perhatian kepada seluruh penduduk dunia tidak tercicir mahupun terpinggir dalam kesejahteraan hidup bersama menjelang 2030. Menerusi 17 perkara yang digariskan dalam SDG 2030, Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) tidak ketinggalan dalam menghulurkan bantuan dengan memainkan peranannya.