UPMKB bantu Sarawak kumpul khazanah belum diteroka menerusi Kursi Tok Nan - Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
BINTULU, 31 Oktober - Penduduk Bumi Kenyalang sudah pastinya tidak asing dengan nama Allahyarham Tan Sri Adenan Satem atau lebih mesra dengan gelaran Tok Nan yang begitu lantang memperjuangkan hak Sarawak. Berikutan itu, Universiti Putra Malaysia Kampus Bintulu, Sarawak (UPMKB) tampil dengan menubuhkan Kursi Pehin Sri Adenan Satem (Kursi Tok Nan) bagi membuat penyelidikan dan mengumpul khazanah etnik Borneo yang masih belum diteroka.