Hutan Simpan Nirwana tapak pembelajaran, penyelidikan dan Kem Perhutanan Rimbawan - Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
Dekan Fakulti Sains Pertanian dan Perhutanan UPMKB, Dr Zamri Rosli berkata Hutan Simpan Nirwana UPMKB ini dijadikan sebagai tapak pembelajaran mereka, penyelidikan dan Kem Perhutanan Rimbawan.