UPMKB bangunkan Bambusetum tingkat industri kayu Sarawak - Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
BINTULU, 28 Oktober - Universiti Putra Malaysia Kampus Bintulu (UPMKB) membangunkan Bambusetum atau lebih dikenali sebagai Taman Buluh bagi membantu meningkatkan hasil bahan mentah dalam industri perkayuan negeri Sarawak.