Sultan Sharafuddin mahu peranan UPM diperkukuh bersama kampus kembar di Bintulu - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
BINTULU, 1 November – Tuanku Canselor Universiti Putra Malaysia (UPM) Sultan Selangor, Canselor Sultan Sharafuddin Idris Shah mahukan peranan Universiti Putra Malaysia (UPM) diperkukuhkan bersama kampus kembarnya di Bintulu sejajar dengan hasrat universiti mengembangkan pemindahan teknologi dalam pembangunan wilayah Sarawak.