Belajar sepanjang hayat - berita harian, khairina yasin (2010)
Pembangunan nrgara amat bergantung kepada kehebatan modal insannya.Sebagai sebuah negara yang pesat membangun dan meletakkan wawasan untuk menjadi negara maju menjelang 2020,Malaysia tidak dapat lari daripada menerima hakikat bahawa keunggulan modal insan yang berilmu menjadi aset utama.