JPA fokus bidang kritikal - berita harian, (2009)
Kerajaaan menjelaskan tajaan biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam(JPA)untuk pelajar cemerlang lepasan Sijil Pelajaran Malaysia(SPM)melanjutkan pelajaran pada peringkat ijazah pertama di dalam dan luar negara,memberi fokus kepada bidang kritikal dan pemilihan berdasarkan empat kriteria.