Penyelidik UPM bangunkan teknologi minyak masak terpakai pada telefon pintar - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 30 Ogos - Institut Nanosains dan Nanoteknologi (ION2), Universiti Putra Malaysia (UPM) telah mencipta Pes Tiub Nano Karbon (CNT) yang diinovasikan daripada sisa minyak masak terpakai dan minyak biji rami sebagai pengikat organik.