UPM dan UTM bangunkan makmal penyelidikan RIG pertama H-OTEC di dunia - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
KUALA LUMPUR, 10 Ogos: Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Teknologi Malaysia (UTM) menjalinkan kerjasama penyelidikan untuk menyokong pembangunan rig pertama TENAGA HABA LAUT HIBRID (H-OTEC) di dunia yang akan ditempatkan di Institut Antarabangsa Akuakultur dan Sains Akuatik (I-AQUAS) UPM.