UPM dan Jepun bekerjasama bangunkan sistem kultur jisim mikroalga baharu - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
KUALA LUMPUR, 23 Ogos - Universiti Putra Malaysia (UPM) dengan kerjasama Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Universiti Selangor (UNISEL), Universiti Soka, Universiti Tokyo, Institut Teknologi Tokyo dan Institut Kajian Alam Sekitar Kebangsaan, Jepun bekerjasama dalam Projek “COSMOS International Conference (CIC, 2022)” dengan menginovasi teknologi baharu dan aplikasi eko-kejuruteraan mikroalga baharu dalam bidang akuakultur.