Pelajar baru IPTA wajib jalani saringan H1N1 - berita mingguan, yazit razali (2009)
Beberapa institusi pengajian tinggi awam(IPTA)mewajibkan ujian saringan selesema babi(H1N1)kepada pelajar baru ketika sesi pendaftaran bagi memastikan wabak itu tidak merebak di kalangan warga kampus.