Sekat wabak di kampus - kosmo (2009)
Pengurusan semua institusi pengajian tinggi awam(IPTA)mula mengambil langkah mencegah penularan wabak selesema babi daripada menular di dalam kampus dengan membuat saringan kesihatan terhadap semua pelajar sesi 2009/2010 bermula hari ini.