Pelajar UPM hasilkan produk jus tembikai susu soya guna teknologi ‘High Pressure Processing’ - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 4 Julai - Sekumpulan pelajar Bachelor Sains dan Teknologi Makanan (BSTM), Fakulti Sains dan Teknologi Makanan (FSTM), Universiti Putra Malaysia (UPM) menghasilkan produk makanan yang berinovasi berasaskan buah tembikai yang diproses menjadi jus tembikai susu soya yang diberi nama ‘PinkJoys’.