SPM dan STPM masih relevan dengan senario pendidikan semasa - Prof. Madya Dr. Norazlina - Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 29 Jun – Baru-baru ini terdapat desas-desus bahawa Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) perlu memansuhkan semua jenis peperiksaan seperti Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM).