Guna istilah selesema babi ganti H1N1-Rais - kosmo, (2009)
Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan,Datuk Seri Dr. Rais Yatim semalam mencadangkan supaya semua pengamal media kembali menggunakan istilah selesema babi bagi menggantikan istilah influenza A(H1N1)yang digunakan sekarang.