UiTM, USM sekat staf, pelajar ke luar negara - Salleh, Zaki; Megat Raof, Megat Ramli; Yusop, Suhana (2009)
Universiti Teknologi Mara (UiTM) dan Universiti Sains Malaysia (USM) melarang semua kakitangan dan pelajarnya ke luar negara bagi mengelak risiko jangkitan influenza A (H1N1).