54 buat kajian selidik marin di samudera - berita harian , tuan nazuri tuan ismail (2009)
Seramai 54 penyelidikan dan pelajar institut pengajian tinggi(IPT)tempatan menyertai Ekspedisi Pelayaran Saintifik Perdana 2009(EPSP)selama 52 hari menggunakan kapal Tentera Laut Diraja Malaysia(TLDM),KD Perantau,yang bermula semalam.