Pelantikan semula Duli Yang Maha Mulia (D.Y.M.M) Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj sebagai Canselor UPM - Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SHAH ALAM, 2 Jun - Duli Yang Maha Mulia (D.Y.M.M) Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah AlHaj Ibni Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah AlHaj dilantik semula sebagai Canselor Universiti Putra Malaysia (UPM) berkuat kuasa mulai 1 April 2022 hingga 31 Mac 2029.