Penapis air mudah alih ultra daripada tempurung kelapa sawit bantu rawat air tercemar - Universiti Putra Malaysia, Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
Serdang, 18 Mei – Kajian mendapati bahawa sebanyak 53% daripada air sungai di Malaysia diklasifikasikan sebagai sedikit tercemar atau tercemar dan secara tidak langsung memberi kesan kepada gangguan bekalan air dan kemerosotan kualiti air minuman.