Negara perlu usaha lestarikan penternakan lebah dan madu sebagai makanan lestari - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 20 Mei - Di negara Slovenia, penternakan lebah adalah sebahagian daripada budaya penduduk di sana, di mana seorang daripada setiap 200 orang penduduk bekerja sebagai penternak lebah atau penjaga sarang lebah.