Jerebu makin teruk jika tiada tindakan diambil - kosmo, hisham idris (2009)
Negara akan berhadapan dengan masalah jerebu yang berterusan pada tahap membimbangkan dalam tempoh sebulan lagi jika tiada tindakan proaktif untuk mengawal aktiviti pembakaran terbuka.