Kerajaan tidak abai hak, sedia peluang rakyat dapat pendidikan tinggi - Berita Harian, Ridzuan Yop (2010)
Peluang melanjutkan pelajaran ke peringkat tertinggi sentiasa terbuka luas kepada rakyat negara ini. Pelbagai kemudahan disedikan kerajaan bagi tujuan itu, termasuk pemberian biasiswa dan pinjaman pelajaran kepada yang kurang berkemampuan.