Kolej Risda rintis kerjaya - harian metro (2009)
Sebagai institusi pengajian tinggi swasta(IPTS),Kole Risda membantu membangunkan modal insan dalam sektor pertanian dan perladangan melalui kursus yang ditawarkan.