Kolej Shahputra tubuh SIDC - berita harian, nasuha badrul huzaini (2009)
Kolej Shahputra buat kali pertamanya mencatat sejarah tersendiri dengan penubuhan Shahputra Inovation & Design Centre(SIDC)sekali gus menampakkan kesungguhan pensyarah dan pelajar memajukan diri ke arah kecemerlangan.