Herba tumbuhan ubatan - sinar harian, atiqah yaacob (2009)
Manusia telah mengunakan tumbuhan untuk pelbagai tujuan sejak bermulanya ketamadunan manusia di muka bumi ini dan penggunaanya amat penting dalam memenuhi keperluan kehidupan seharian sebagai sumber makanan,ubatan,binaan,dan hiasan.