Status 4 universiti kekal - Berita harian, Sazarina Shahrim (2010)
Status universiti penyelidikan bagi empat universiti iaitu Universiti Malaysa (UM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Universiti Sains Malaysia (USM) dan Universiti Putra Malaysia (UPM) dikekalkan untuk tempoh tiga tahun lagi bermula tahun ini.