' Elak runtuh institusi keluarga' - Berita Harian, Rohaniza Idris (2010)
kerajaan bimbang dengan kes ibu bapa menyaman anak atau disaman anak yang semakin banyak dilaporkan sejak kebelakangan ini terutama dikalangan masyarakat melayu.