Bahasa Melayu Kaya Perbendaharaan - Berita Harian, Nazami Yaakub (2010)
Wacana islamiasasi Ilmu Pengetahuan Semasa: Sejarah dan perkembangannya menyorot kebijaksaan yang berlaku dalam sejarah bahasa Melayu berdasarkan kekayaan dalam perbendaharaan bahasanya yang memberi pelbagai istilah dalam konteks terma penting dalam agama.