ORI, UPM kukuh usahasama penyelidikan - Utusan Malaysia, (2009)
Universiti putra malaysia(UPM) dan Institut Penyelidikan Launtan(ORI),Universiti tokyo di jepun menandatangani memorandum persefahaman(MoU)baru-baru ini yang bakal menyaksikan kedua-dua institusi itu bergandingan menjalankan penyelidikan.