18 IPT terima traf cemerlang - Harian Metro, Hayati Ibrahoim (2010)
Tujuh institusi pengajian tinggi awam (IPTA) dan 11 institusi pengajian tinggi Swasta (IPTS) di negara ini memperoleh penarafan berstatus cemerlang atau Tier Lima daripada Agensi Kelayakkan Mlaysia (MQA).