Kolej Shahputra tawar kerjasama - Berita Harian, Asrol Awang (2010)
Menjadi impian pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) melanjutkan pengajian ke institut pengajian tinggi awam (IPTA), Bagaimanapun Faktor kekurangan tempat menyebabkan ada diantara mereka tidak dapat menjejakkan kaki ke menara gading.