Kewajaran bagi status pr pelajar asing - Berita Harian, Noor Mohamad Shakil Hameed (2010)
Pengumuman Menteri Pengajian Tinggi, datuk Seri Mohamed khaled Nordin bahawa kerajaan mengkaji cadangan untuk menawarkan pemberian status penduduk tetap (PR) kepada pelajar luar negara cemerlang yang mendapat biasiswa Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) mencetuskan pelbagai reaksi pelbagai pihak.