Merasai kehidupan di kampus - Utusan Malaysia (2010)
Tanggungjawab sosial universiti dan masyarakat tidak terhad kepada program khidmat masyarakat oleh pelajar semata-mata. Sebaliknya institusi pengajian tinggi (IPT) juga boleh melaksanakan tanggungjawab itu dengan menganjurkan program kesedaran kepada pelajar sekolah luar bandar tentang suasana pembelajaran di universiti.