Bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi ASEAN perlu diperhalusi atas prinsip saling hormat-menghormati - Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 11 April - Bahasa Melayu akan menjadi bahasa perhubungan antarabangsa serta menguasai semula seluruh perhubungan di rantau ini seandainya pemimpin ASEAN secara kolektif bersetuju untuk menerima bahasa Melayu sebagai bahasa kedua ASEAN.