Derma darah boleh diteruskan pada bulan Ramadan - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 5 April - Penderma darah tetap disarankan untuk menderma darah walaupun pada bulan Ramadan agar stok bekalan darah tidak berkurangan, kata Pegawai Perubatan, Hospital Pengajar Universiti Putra Malaysia (HPUPM), Dr. Mohamad Izameer Ashraf Mohd Amran.