Sahkan waktu berbuka dengan yakin untuk elak Iftar awal - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 5 April - Sebagai umat Islam pada era moden sepatutnya lebih cakna dalam menggunakan aplikasi masuknya waktu solat mengikut kawasan atau zon tempat tinggal masing-masing bagi mengelakkan kejadian berbuka puasa lebih awal.