“Pengawalan harga ayam bukan solusi jangka panjang,” - Pakar UPM - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 25 Mac- Kerajaan hanya boleh mengawal harga ayam dengan memberikan subsidi dalam jangka masa pendek sahaja, kerana ianya akan memberi kesan negatif kepada pengeluar ayam.