Satu-satunya etnik Penan Kampung Long Meraan raih ijazah - Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 22 Mac - Perjalanan selama lapan sehingga 10 jam dari rumah keluar ke bandar Miri tidak menghalang Kelvin Niyok, 25, untuk menjadi satu-satunya etnik Penan Sarawak dari Kampung Long Meraan, Baram, Sarawak untuk meraih ijazah.