Semangat oleh penyelia beri kekuatan YB Dr. Ripin tamatkan pengajian Ph.D - Zakaria, Azman (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 22 Mac: Dalam kekangan masa untuk tugas politik, Timbalan Menteri Belia, Sukan dan Pembangunan Usahawan Sarawak, Dr. Ripin Lamat, berjaya menamatkan pengajian, dan hari ini menerima Ijazah Kedoktoran (Ph.D) pada majlis Konvokesyen Universiti Putra Malaysia (UPM) ke-45.