Motivasi dibuat untuk orang lain, jadi azimat diri sendiri capai PhD - Zakaria, Azman (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 21 Mac: Motivasi yang sering diberikannya kepada guru-guru supaya melanjutkan pengajian hingga ke peringkat doktor falsafah (Ph.D), secara tanpa disedari telah menjadi ‘azimat’ untuk Datuk Dr. Kamarlin Ombi sendiri mencapai cita-cita itu, dan hari ini mengecapi detik manis berjaya menggenggam ijazah PhD itu walaupun pada usia 62 tahun.