Mitos sahaja, derma darah boleh gemuk - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
SERDANG, 9 Februari - Rata-rata masyarakat menganggap menderma darah akan menyebabkan berat badan bertambah dan gemuk mendadak, namun ianya dianggap mitos sahaja.